Esperant el Concurs

Un cop finalitzades les tres rondes del diàleg, ja ens estem preparant per respondre al concurs que ben aviat arribarà. La veritat és que ha estat un procés molt intens en el qual hem invertit gairebé tantes hores com il·lusió per part de tots els integrants de la UTE TICxCAT.

Estem convençuts que d’aquest procés de diàleg, el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, més enllà d’assolir els objectius de reducció de la despesa d’IT, haurà aconseguit tenir una visió molt interessant del sector TIC a Catalunya, havent identificat el potencial i àmbits d’expertesa de cadascuna de les empreses que optem al concurs.

Estic plenament convençut també que aquest procés que ha estat llarg i intens per a les empreses, ho ha estat també pel CTTI, que d’una manera privilegiada ha pogut observar el posicionament, els enfocaments i les innovacions proposades per cadascuna de les empreses o unions empresarials. Francament, a mi m’hagués agradat també viure-ho des de dintre, ha de ser molt interessant.

Ara recordo les presentacions d’aquest procés al mes de novembre, on públicament s’anunciava que es perseguien objectius com reducció de la despesa IT, innovació fruït de la transformació i augment de la contractació pública a les empreses catalanes. És segur que durant aquest procés la Generalitat de Catalunya haurà assolit l’objectiu de reducció de la despesa de IT. Per mi, els altres dos objectius tenen una certa relació. Té molt sentit que hi hagi més contractació pública a empreses catalanes si aquestes aportem realment un valor important a l’administració pública i ajudem a transformar-la, la qual cosa ens pot aportar coneixement afegit que podem convertir en innovació i exportar internacionalment.

Des del primer dia al mes de desembre quan varem presentar el nostre pla industrial per optar al concurs,  aquest sempre ha estat l’ànim i l’objectiu de la UTE TICxCAT. Un pla industrial que tenim detallat amb indicadors amb una clara vocació d’aportar valor al programa d’innovació de la Generalitat de Catalunya “iDigital”, integrant al territori,  i oberts a col·laborar amb les grans multinacionals sempre i quan se’ns reconegui,  i es valori, la nostra especialització en algunes àrees en les que puguem tenir el nostre àmbit de responsabilitat.


Tot aquest temps que ha passat des del mes de desembre fins ara, ens ha fet focalitzar en les tres rondes del diàleg. Reunions, documentació i presentacions en temps rècord, i ens hem oblidat (jo no) d’un dels aspectes que donava sentit a aquests procés: la contextualització del Pla Industrial en el diàleg competitiu.

Ara és el moment, almenys així ho creiem a TICxCAT, de demostrar que la focalització del nostre pla industrial tenia sentit abans d’entrar en el diàleg, i en continua tenint (més encara), havent viscut el procés i apostant per unes àrees concretes en les que aportem un valor diferencial, la qual cosa ens ajudarà a créixer i exportar el coneixement més enllà de Catalunya, consolidant un projecte empresarial català que va néixer fa més d’un any.

TICxCAT i el diàleg competitiu, tota una experiència.

Baptista Borrell Borrell
Equip @TICxCAT

This entry was posted in General and tagged , , , , . Bookmark the permalink.